2019-та бе много силна година за Godsmack. Дори успяхме да ги видим за пъръв път в София. “Under Your Scars” се превърна в много важна за нас песен по много причини”, казва фронтменът Sully Erna. “Това е първия път, в който Godsmack решаваме да включим този тип балада в албум. Радвам се, че феновете я приеха така, защото смисълът и е много по-голям от всеки от нас”.

Skunk Anansie отбелязаха 25 години на сцена и се отчетоха с един нов сингъл, “What You Do For Love”. Дано този сингъл е предвестник на нов албум, те не са издавали нищо от “Anarchytecture”, 2016-та.

Rammstein издадоха новия си, неозаглавен албум през май. В него провокациите преобладаваха. Това важи и за концертите им – китаристите Kruspe и Landers не намериха по-подходящо място от сцената на концерта им в Москва, за да се нацелуват 🙂 Песента “Radio” е явно намигане към немските електронни пионери Kraftwerk, към които Rammstein не за първи път изразяват почитта си – те направиха кавър на “Das Model ” през 1997-ма. 

Slash feat. Myles Kennedy And The Conspirators издадоха концертния “Living The Dream Tour” през септември. Той е записан по време на турнето в подкрепа на “Living The Dream” в Лондонския Eventim Apollo.

The Black Keys се завърнаха след цели 5 години мълчание. “Let’s Rock” излезе през юни и бързо се превърна в един от любимите ни албуми за годината.