Това, което ви предлагаме тук не е класация, а просто списък с най-важните/интересните/яките песни, албуми и групи на отминаващата вече 2019-та. Заслужава си да си припомним какво сме слушали през годината, нали?

И въпреки, че това не е класация, започваме с най-якото парче на годината. Това е нещо ве-ли-ко! Няма нищо друго, което да сме въртяли толкова през годината. Ако трябва да запомните годината само с една песнен, нека тя бъде “Below” на Leprous.

Най-очакван албум за последното десетилетие: Tool. Те издадоха “Fear Inoculum” през август, след като ги чакахме 13 години! Дали си заслужаваше – всеки има свой отговор, за нас – определено да!

Slipknot издадоха “We Are Not Your Kind“ през август. Шестият албум на бандата си беше събитие, еднакво добре приет от фенове и критика. Най-кратко и ясно го определят NME: „Шестият албум на ‘Knot е удивителен запис”.    

Here To Love“ на Lenny Kravitz бе избранa като тематична песен на кампанията #FightRacism за 2020 г. Посланието на песента ще помогне в борбата с глобалното разпространение на речта на омразата и расизма

Дядо Ozzy пък направи заявка за страшен бъдещ албум с новото “Under The Graveyard”. Чакаме с нетърпение началото на 2020, когато ще се появи “Ordinary Man“, особено като знаем какви музиканти са се включили е записите – Slash, Duff McKagan (Guns N’ Roses), Chad Smith (RHCP)…