Лятото свършва ли? Да, ама не и музикалното такова, така че се забавлявайте! Месец септември се оказва „меката“ на фестивалите и музикалните събития в България. И за радост на всички, те не са концентрирани само в столицата, а този пъто има интересни концерти в цяла България. Вижте част от концертите, които се случват през така плашещия за всички ни първи месец, чието име завършва на ‚РИ‘ – септември!

  1. Love CHange Festival в Ловеч, The Rumjacks в София & Щурците в Пловдив (02.09 – 03.09)

Точно така. 3 прекрасни събития по едно и също време, но в различни градове. Нека се знае, че изборът за българския музикален фен е факт и както се казва, за всекиго има по нещо.

Фестивалът в Ловеч предлага 12 изпълнителя в за двата дни – 2-3 септември – Morcheeba, S.A.R.S., Djaikovski, The Sweet Life Society, Kottarashy & The Rain Dogs, Рут Колева, Мастило, Skoda и други. Билетите за целия фестивал  са 40лв, но има опция за еднодневни билети.

The Rumjacks в София е за феновете на келтската или ирландска музика с щипка пънк. Австралийците ще забиват на 3 септември в клуб Mixtape 5, като билетите са по 25лв. На място 30.

50 години Щурците в Пловдив на 3 септември в Античния театър. Един от символите на българската рок сцена в пълния си блясък. Любимците на няколко поколения Щурците ще спрат времето и ще извадят от него всички онези мелодии, които са му дали вкуса и са оставили следи. Билетите за концерта струват между 30 и 40лв.