R.E.M. издахоха нов благотворителен сингъл с песента “Fascinating”.

Първоначално парчето е записано за албума “Reveal“, но не влиза във финалната селекция. Сега можем да чуем парчето благодарение на благотворителната кампания на Mercy Corps. Записана е отново за албума “Around the Sun” в студио Compass Point на Бахамите, но отново отпада от финалното копие. 

„Първо разбрахме за Mercy Corps по времето на урагана „Катрина“ и подкрепихме техните усилия да помогнат в тази ситуация“, казва басистът на R.E.M. Майк Милс. „Прекарвам много време всяка година на островите Abaco, което буквално бяха пометени от това бедствие. Познавам много хора, които са загубили всичко – техните домове, бизнес, буквално всичко, което притежават, е изчезнало. обърнах се  към менъджъра на R.E.M. Bertis Downs и казах: „Искам да направя нещо от името на групата, за да помогнем, ние можем.“ Той предложи Mercy Corps, а аз казах: „Това е чудесно – те са страхотна организация“.

Чуйте и поръчайте “Fascinating” тук:

R.E.M. се разпаднаха през септември 2011, но продължават да са огромно име в музикалната индустрия. Вокалистът Michael Stipe подготвя солов албум; китаристът Peter Buck свири в Filthy Friends с Corin Tucker от Sleater-Kinney; Mike Mills ще се присъедини към клавириста на Rolling Stones, Chuck Leavell и Robert McDuffie за “A Night of Georgia Music” по-късно през този месец.