Nervosa се завръщат с нов сингъл “Seed Of Death” и нов албум “Jailbreak“, който трябва да излезе на 29 септември.

Jailbreak” е първият запис, в който китаристката и основател Prika Amaral записва заедно с Михаела Найденова на барабани, Hel Pyre на бас и Helena Kotina на китари.

Много съм доволна от резултата от тази песен и новия ни албум“, казва Prika Amaral. „Винаги съм искала да имам песен като тази, но това така и не се случи поради различни причини и сега най-накрая можем да я осъществим. Освен това успяхме да поемем още повече рискове и да направим нови неща.

С две китари вратите се отварят към цял нов свят от възможности, всъщност Nervosa имаше две китари в началото, но след това решихме да продължим с една китара поради логистични причини, тъй като би било по-лесно да се движим с един човек по-малко за турнета. Сега Nervosa има много по-голяма структура, която позволи това допълнение и ние наистина се наслаждаваме на този момент на групата. Процесът на писане на този запис беше най-забавният и донесе най-много музикалност, обогатявайки групата.

Мисля, че Jailbreak е най-революционният запис на Nervosa, както музикално, така и лирично“, добави китаристката Helena Kotina. „Беше много предизвикателен процес, но в същото време много конструктивен. Успяхме да се погрижим за всеки детайл, докато не получихме най-добрия резултат.“

Jailbreak” включва гости като китариста на Exodus Gary Holt в песента “When The Truth Is A Lie” и вокалистката на Infected Rain Lena Scissorhands в “Superstition Failed“.

Jailbreak” е достъпен за предварителна поръчка тук.

Nervosa “Jailbreak”:

01. Endless Ambition
02. Suffocare
03. Ungrateful
04. Seed Of Death
05. Jailbreak
06. Sacrifice
07. Behind The Wall
08. Kill Or Die
09. When The Truth Is A Lie (feat. Gary Holt)
10. Superstition Failed (feat. Lena Scissorhands)
11. Gates To The Fall
12. Elements Of Sin
13. Nail The Coffin

NERVOSA 2023:

Prika Amaral – вокал и китара
Helena Kotina – китари
Hel Pyre – бас
Michaela Naydenova – ударни