Англичаните Nothing But Thieves натрупаха завидно количество фенове в Западна Европа и името им се появява все по-нагоре и по-нагоре в афишите на големите рок фестивали.

През миналата година те издадоха много солиден албум – “Moral Panic“, последва изключителния сингъл “Futureproof“, а днес групата издава новото EP “Moral Panic II“ чрез RCA Records/Sony Music.

„Moral Panic II беше нещо, което решихме да направим едва след като част I беше смесена, мастерирана и физическото издание бе готово. Не ми се струваше, че сме приключили с темата „Морална паника“ – мисля, че отчасти защото още не бяхме успели да представим проекта пред публика, не бе правилно да продължим напред. Но имахме и лукса на времето да направим оценка на албума и да проучим някои пътища, които смятаме, че албумът може да пропусне.

Затова беше важно “Moral Panic II” да се състои от изцяло свежи, наскоро написани песни, а не от песни, които бяха просто останали неизползвани в албума, като например да издадем традиционната луксозна версия. Звучи познато, но ние наистина го възприемаме като една нова страна на групата. Част II наистина завършва част I – двете части трябва да се възприемат като един проект”.

Тук може да слушате цялото EP:

Nothing But Thieves: “Moral Panic II

01. Futureproof
02. If I Were You
03. Miracle, Baby
04. Ce n’est Rien
05. Your Blood