Родната метъл група Velian издаде нов официален сингъл, придружен от Lyric Video. Композицията носи заглавието “Burning Halo” и е първото издание на групата от началото на годината. В песента като гост с китарно соло участва американският китарист Matthew Wicklund (Ghost Ship Octacius, ex-God Forbid, ex-Warrel Dane и др.). Matt е основен участник в дебютния солов албум на Warrel Dane, „Praises to the War Machine“(2008),  като композира, аранжира и записва общо 5 от композициите, включени в него. В актуалната основна група на Matthew Wicklund, Ghost Ship Octacius, свири също така и бившият барабанист на Nevermore, Van Williams.

Песента е записана в две различни студиа в София – „Urban House Studio” и собственото студио на групата. Отговорен за аудио продукцията е Константин Генчев от софийското студио MIG 7.
Работата по видеото е дело на екип, включващ Иван Иванов – монтаж и Никола Копаров – постобработка и ефекти. За художественото оформление е отговорен Мирко Станчев, автор на цялостния арт на изданието.

Официална Facebook страница:
https://www.facebook.com/velianband/