Фронтменът на Happy Mondays Shaun Ryder сформира нова банда, наречена Mantra Of The Cosmos.

В групата влизат още бившият басист на Oasis и вокалист на Ride Andy Bell, барабанистът Zak Starkey, който преди свири с The Who, и бившият перкусионист на Happy Mondays Mark Berry, по-известен като Bez.

Ryder сподели, че предстои бандата да издаде албум. “Имам нова банда. Аз, Zak Starkey, знаете, сина на Ringo [Starr] и барабанист на The Who, Andy Bell от Oasis… И записвахме албум, който е смесица от всичко това.”

Според изпълнителя, макар влиянията от съответните проекти на членовете на Mantra Of The Cosmos да са все пак забележими, предстоящите издания на супергрупата звучат съвсем различно от това, което сме чували от музикантите досега. Има вероятност групата да дебютира на живо на тазгодишното издание на фестивала Glastonbury.

Изобщо не звучи като Mondays или Black Grape, или Oasis, или The Who. Ще излезе съвсем скоро. Ще свирим на Glastonbury с Mantra Of The Cosmos тази година“, добави Ryder.

По-късно тази година Happy Mondays ще свирят на няколко събития в Обединеното кралство, сред които Rock N Roll Circus 2023 в Шефилд, както и ще подгряват Noel Gallagher през август в Дъблин.