Програмата на фестивала Sziget 2023 е обогатена с изключителни нови имена, започва и продажбата на дневни билети.

Сред новите изпълнители на главната сцена: Mumford & Sons ще бъдат хедлайнери на главната сцена на 13 август, докато Sam Fender ще свири преди експлозивните Florence + The Machine на 12 август. Girl in red ще подгрява за Billie Eilish в последния ден от фестивала, 15 август.

Над 30 други изпълнители също са добавени към състава, включително Bonobo, Loyle Carner, Tale Of Us и Sleaford Mods. Сред другите изпълнители, които ще се представят, са имената на Arlo Parks, Caroline Polachek и 47Ter, както и сетове от диджеи, включително Jeff Mills. Вижте най-новия плакат за Sziget Fesitval 2023 по-долу.

Imagine Dragons и David Guetta ще бъдат хедлайнери съответно на 11 и 12 август. По този начин Sziget потвърждава своята мисия да предлага различни жанрове на множество сцени и места, предлагайки не само музика, но и театрални представления, цирк, улични паради, спортни дейности, срещи и забавления на зеления остров Obuda.

Феновете на EDM, техно, транс и хаус ще могат да станат свидетели на плътна програма с големи международни имена и изгряващи банди. Party Arena ще бъде домакин на известни формати всеки ден: Next Level, Rampage, Q-Dance и Awakenings ще забавляват феновете на техно, дръм енд бейс и дъбстеп на острова.

С 3 и 6 дневен фестивален пропуск или 2 последователни дневни билета е разрешено къмпингуване без допълнително заплащане в оборудваните зони с всички необходими услуги (душове и тоалетни във висококачествени контейнери, съхранение на багаж и др.). За тези, които искат повече комфорт, има и многобройни възможности за глемпинг (дървени къщи, иглута и предварително сглобени палатки) и места за къмпинг с надстройка – последните са почти разпродадени, така че побързайте.

Къмпингуването на острова ви позволява да изживеете фестивала в най-голяма степен и ако закупите и билета за настаняване, имате възможност да влезете в къмпинга още на 8 август, може би като се възползвате от тези първи два дни, за да посетите Будапеща и нейните много забележителности.

От 14 март са налични и много търсените дневни билети, като сред най-търсените е деня, в който Billie Eilish ще бъде хедлайнер. Ето опциите:

6-дневен пропуск: €349 – включено основно къмпингуване
3-дневен пропуск: €240 – включено основно къмпингуване
Дневен билет: €75 – Базов къмпинг включен с 2 билета за последователни дни
Надстройка за къмпинг: €135
Билет за нанасяне €65 – Заемете място още на 8 август! Възползвайте се от къмпинга и открийте Будапеща директно от Острова на свободата.

Вижте цялата програма, опциите за билети, настаняване и пътуване на www.szigetfestival.com