Hayes & Y: “Press. Go. Move. Slow.”

Често за дебютния си албум групите залагат на утвърдените сред аудиторията хитове, но с “Press. Go. Move. Slow.” Hayes & Y подхождат по различен начин и смело ни поднасят чисто нови парчета. Двата издадени досега сингъла – “Control” и заглавната песен, ни предоставиха предварителен поглед в звуковия пейзаж на дългоочаквания първи албум на бандата. Hayes & Y вече представиха “Control” на живо през лятото, като песента беше сред акцентите в сета им и на Summer Well в Румъния, където споделиха сцената с имена като Arctic Monkeys и Nothing But Thieves, а “Press. Go. Move. Slow.” направи световната си премиера в ефира на легендарното радио KEXP.

King Gizzard and the Lizard Wizard: “Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava”

Един от най-комплексните и най-непредвидими записи от група, чийто материал винаги атакува от неочаквани ъгли и прелива от символизъм. Сред забележителните парчета в албума са “Lava”, прог-фолк песента “Magma”, която отвежда нищо неподозиращите слушатели в непознати измерения чрез повика на флейтата на фронтмена Stu Mackenzie, както и апокалиптичната фънк композиция “Ice V”.

Alvvays: “Blue Rev”

Alvvays никога не са имали намерение завършването на третия им албум да отнеме цели пет години. Чакането обаче си заслужава – “Blue Rev” не просто затвърждава отново това, което винаги е правело Alvvays страхотна група, но и го преосмисля. “Blue Rev” се състои от 14 песни, което го превръща не само в албума на бандата с най-голяма продължителност, но и в най-богатия в хармонично отношение и най-провокативния им откъм текстове запис.