Страхотен старт за новия албум на бандата Bring Me The Horizon – ‘amo’! 

Албумът ‘amo’ дебютира на #1 място в британската класация за продажба на албуми във Великобритания с близо 27 хиляди продадени копия в премиерната седмица! Това е първият албум на Bring Me The Horizon, който оглавява британския чарт.

amo’ дебютира на първо място в класацията на Австралия, на #2 място в Белгия, на #3 място в Германия, на #12 място в Холандия, на #15 място в Ирландия.

Трите официални сингъла от албума са в британския чарт Топ 100 за продажба ни сингли – ‘medicine’ (#48), ‘mother tongue’ (#68) и ‘nihilist blues’ (#77). В еърплей чарта на Великобритания, сингълът ‘medicine’ е на #37 място. ‘medicine’ е и най-търсената песен на групата в платформата Shazam (на #38 позиция в момента).

Водещи музикални медии като Kerrang & NME дадоха най-висока оценка за албума (*****), а 4-звездни ревюта излязоха в Q Mag, Independent, Sunday Times, Daily Star, Evening Standard, The Sun и Upset.

Новият албум на групата „amo“ излезе на 25 януари от лейбъла RCA. У нас албумът се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на CD и 12″ двоен винил формат.

„amo“ (CD Box | 2-Vinyl) е наличен в www.musicmall.bg.

Албумът „amo“  е създаден през лятото на 2018-та и е записан в студио в Лос Анжелис с музикалните продуценти Oli Sykes и Jordan Fish. Това е шестият студиен албум в дискографията на групата, а музикантите от Bring Me The Horizon продължават да провокират феновете по отношение на традиционното рок звучене и да поправят нови пътеки в съвременната музика.

Bring Me The Horizon е една от най-вълнуващите и успешни британски рок банди, с продажби от над два милиона копия по целия свят, с концерти в повече от 40 държави включително две последователни вечери в лондонската зала  O2 и с едно от най-запомнящите се изпълнения на фестивала Гластънбъри през 2016-та година. В края на ноември, 2018г. групата приключи националното си турне във Великобритания, а на 02/02 стартира северноамериканската част на турнето с концерт в Монреал, Канада. След Канада и Северна Америка, турнето продължава в Латинска Америка и Европа.