Richard Kruspe от Rammstein потвърди, че осмият албум на групата ще бъде издаден преди началото на световното им турне – през първата половина на следващата година.

Говорейки пред 24 Hours World News, основателят и китарист на Rammstein Kruspe говореше другата си група Emigrate, която току-що издаде четвъртия си студиен албум „The Persistence of Memory“. След това бе попитан дали може да разкрие нещо за новия запис на Rammstein, на което той отговори: „Очаква се албумът да излезе следващата година преди турнето“.

Rammstein потвърдиха още през февруари тази година, че са записали нов албум по време на локдауна. „Фактът, че не можахме да свирим на живо, увеличи нашата креативност“, каза тогава клавиристът Christian Lorenz. „Имахме повече време да мислим за нови неща и по-малко разсейване. В резултат на това записахме албум, който не бяхме планирали.”

Германските индъстриъл метъл пионери започват европейския етап от турнето на 15 май 2022 г. в Прага, преди да се отправят към Building Society Arena в Ковънтри на 26 юни, последвани от стадион Принсипалити в Кардиф на 30 юни. Северноамериканското турне започва на 21 август в Монреал , завършващ в Мексико Сити на 4 октомври. Това би означавало, че албумът трябва да излезе някъде в началото на 2022 г.

През октомври Rammstein направиха премиера на песен от предстоящия нов албум, като я споделиха с френския астронавт Thomas Pesquet, който беше на борда на Международната космическа станция. Барабанистът на групата, Christoph Schneider, се свърза с Pesquet директно от дома му, за да сподели парчето, което все още не е издадено.

Изпитвах чувството, че се сбъдна детска мечта за мен – да говоря с човек, живеещ в небето, да споделя погледа му, да осъзная отново колко малки сме всички в сравнение с дълбочината на Вселената“, написа Schneider в Instagram, когато споделя кадри от момента.