Charlotte Wessels представи видеоклип към най-новия си сингъл “Venus Rising“.

Парчето е взето от предстоящия соло албум на бившата фронтдама на Delain, “Tales From Six Feet Under Vol II“, което ще излезе утре, 7 октомври чрез Napalm Records.

Wessels коментира: „С „Human To Ruin“ исках да направя песен, която има усещане за симфония от старата школа, но в същото време не е прекалено изпипана или „красива“, за да отразява темата на песента. Вокалната обработка на припевите е вдъхновена от грънджа на 90-те, а инструменталната средна част излъчва нещо психеделично, като цяло е доста еклектично. Тематично, текстът в „Human To Ruin“ са нещата, които си казвате, когато се чувствате незаслужаващи любов или когато чувствате, че искате любов само по егоистични причини. Чувствах се длъжна да се отдам на това чувство, без да го нюансирам, защото когато преувеличаваш чувство като това или го правиш по-голямо от живота в песен, това ти позволява да изкрещиш разочарованието, от една страна, но също така ти напомня, че вероятно не е ТОЛКОВА лошо в действителност”.

Относно предстоящия албум Wessels казва: „От май 2020 г. пиша и записвам нова песен всеки месец долу в моето мазе „Six Feet Under Studio“, подхранвана от моята сплотена общност в Patreon. Този албум нямаше да съществува без тях. Вълнувам се да си сътруднича отново с Napalm Records, за да издадем нова колекция от тези песни за по-широка публика. С Tales From Six Feet Under пуснах любимите си песни от първата година на това начинание в света през 2021 г., а Tales From Six Feet Under Vol II е неговият аналог с любимите ми песни от втората година. Определено има разлики между двата, като втората клони повече към по-тежката страна, но си принадлежат заедно. Заедно те представляват време на интроспекция и самотно писане на песни в мазето. Време, което ме научи на много и беше много значимо за мен, но също и време, което, когато започнах този проект в средата на Covid карантината, вече – за щастие – започна да се променя. Не защото вече няма да пиша и записвам в Six Feet Under, а защото тъй като светът отново се отваря, аз също ще изляза отново от мазето и от черупката си с концерти на живо, а на хоризонта са нови сътрудничества”.

Charlotte WesselsTales From Six Feet Under Vol II

CD 1
01 Venus Rising
02 Human To Ruin
03 The Phantom Touch
04 Against All Odds
05 A Million Lives
06 The Final Roadtrip
07 Good Dog
08 Toxic
09 I Forget
10 Utopia

CD 2
01 Superhuman
02 Afkicken
03 Masterpiece
04 Victor
05 New Mythology
06 Source of the Flame
07 Cry Little Sister
08 Lizzie (a duet with Alissa White-Gluz)
09 F.S.U. (2020)
10 Soft Revolution