DevilDriver разкриха, че ще издадат новия си студиен албум по-късно тази година. Първата част от това, което е описано като „сага от два албума“, е озаглавено “Dealing With Demons Vol. 1” и ще бъде издадено на 9 октомври чрез Napalm Records.

Записът ще бъде първият от групата след “Trust No One” (2016) г. и твърди, че представлява “началото на окончателно прочистване на демоните, които отдавна преследват фронтмена на Dez Fafara и музиката на DevilDriver.”

След синглите “Iona” и “Keep Away From Me“, днес имаме още едно видео, “Nest Of Vipers“:

Fafara казва за процеса на писане и запис на групата: „Казах на момчетата:„ Ако се срещахме днес, каква музика бихме правили? Как бихме издържали теста на времето, да се държим настрана от другите и заставаме над конкуренцията? Нека не се фокусираме върху звука от миналото. Вместо това нека да започнем да гледаме заедно в бъдещето”.

Dez добавя за втората част от сагата “Dealing With Demons Vol. 1“: “Том втори също ще навлезе в някои много тежки теми. Ще видите, че групата напредва в музикално отношение, докато завършим тази ода с очистването на всички демони”.

DevilDriver – “Dealing With Demons I“:

01. Keep Away From Me
02. Vengeance Is Clear
03. Nest Of Vipers
04. Iona
05. Wishing
06. You Give Me A Reason To Drink (feat. Simon Blade Fafara)
07. Witches
08. Dealing With Demons
09. The Damned Don’t Cry
10. Scars Me Forever