Sabaton ще издадат новия си сингъл и съпровождащото го видео “Soldier Of Heaven” на 7 януари.

Той следва сингъла “Christmas Truce“, който се появи през октомври. Албумът “The War to End All Wars“ пристига на 4 март.

Тематиката му е съсредоточена върху събитията от Първата световна война, като продължава поредицата от концептуални албуми, базиранi на историята на войната. Групата преди това изследва „зверствата, чудесата и събитията, свързани с Първата световна война в началото на 20 -ти век“ с албума си „The Great War“ от 2019 г.

Албумът е написан и записан по време на пандемията. Първоначалният план е бил да бъде обявено по време на северноамериканското турне на Sabaton и Judas Priest. За съжаление всички останали дати бяха отложени, след като китаристът на Judas Priest Richie Faulkner беше диагностициран със сериозно сърдечно заболяване и трябваше да се подложи на спешна операция. След като турнето внезапно приключи, Sabaton направиха едно последно хедлайнерско шоу на 29 септември в Ogden Theatre в Денвър.

Кратък откъс от предстоящия сингъл “Soldier Of Heaven” може да чуете тук:

The War to End All Wars” ще бъде наличен дигитално и на CD, винил и касета. В световен мащаб ще има 14 винилови варианта и седем различни варианта на касетата на изданието. Предварителните поръчки са достъпни чрез Nuclear Blast Records.

Вижте обложката на албума и списъка с песни по-долу.

Sabaton: “The War to End All Wars“:

01. Sarajevo
02. Stormtroopers
03. Dreadnought
04. The Unkillable Soldier
05. Soldier of Heaven
06. Hellfighters
07. Race to the Sea
08. Lady of the Dark
09. The Valley of Death
10. Christmas Truce
11. Versailles

Sabaton ще бъдат един от хедлайнерите на фестивала Hills Of Rock 2022, заедно със Slipknot и Mercyful Fate: