Lek City Case посрещат лятото като вдъхват нов живот на една от първите си песни с напълно променен и изненадващ аранжимент. Бандата готви видеоклип към него и напомня, че до края на годината ще излезе и техният дебютен албум.

New Dawn е една от първите песни, композирани от бургаската банда, като на концертите на живо тя винаги се радва на особено внимание от страна на феновете. Сега вече те могат да я чуят и в студийна версия, като новият ѝ аранжимент ще бъде приятна изненада за всички.

Впечатление прави и лириката на New Dawn с подчертано екзистенциален контекст за силата на позитивното мислене и положителните вибрации, които могат да „обърнат играта“. Авторът на текста – Иван Петков, го тълкува така: „… когато се събудиш и осъзнаеш, че трябва да промениш драстично начина си на живот, да станеш по-добър с близките си и да започнеш своя собствена битка за по-добър свят, за да намериш и обикнеш себе си. Едва тогава можеш да достигнеш до своя собствен катарзис и да посрещнеш новото си начало – a new dawn.

Символично, датата за аудио премиерата на новия сингъл е навръх Еньовден – 24 юни, когато изгревът на слънцето има особено значение според българските поверия. А за пръв път на живо в новия си аранжимент New Dawn ще прозвучи в последните часове преди първото юлско утро като част от July Morning Fest, на който Lek City Case са ко-хедлайнери.

Лекият квинтет напомня, че до края на годината възнамерява да стане горд притежател на дебютен дългосвирещ албум. Петият сингъл от него e вече във всички музикални платформи тук.

New Dawn:

Текст: Иван Петков
Музика и аранжимент: Lek City Case
С подкрепата на Национален фонд Култура

Lek City Case са: 

Иван Петков – вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов – китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков – барабани

Научете повече за групата в Spotify, Bandcamp, Facebook, Instagram, Youtube.
Press & Management: Projector Plus