Odd Crew пуснаха нов клип към ‘Cast a Stone’. Песента е от последния им албум ‘The Lost Pages’ и е инспирирана от приятелството и общия път на четиримата музиканти, който започва на днешния ден преди точно 20 години. Видеото е съчетание между стари документални кадри, важни моменти от общата им история и кадри от записа на самата песен.

Odd Crew планират турне ‘20 Years of Brotherhood’, което ще започне на 29-ти септември в столичния клуб Mixtape 5. Очаквайте скоро и пълния списък с дати.

Ето какво казват самите Odd Crew за тези 20 години:

На 1-ви август, точно преди 20 години, ние четиримата (Васко Райков, Васил Първановски, Мартин Стоянови и Боян “Bonzy” Георгиев) се събрахме за първата си репетиция… Искахме да напишем няколко думи за съвместното си пътешествие и приятелство и, разбира се, бързо осъзнахме, че ще попаднем в бездната на спомените, историите, хората и прочие! Все още не знаем какво означават 20 години история, но сме ужасно благодарни, че всичко продължава и до ден днешен и знаем, че най-интересното тепърва предстои!
Като деца (за жалост на нашите близки и до днес) не спирахме да мечтаем: “Ти представяш ли си някой ден да сме това… или да направим онова”… Идея (т.е лудост/амбиция/вманиачаване), която е повличала през годините не малко приятели по следите на това да направим нещо “яко”…
И така мечтите ни отведоха от “репетирайки в детската стая на Васко (китара)” през “седейки на пейката в двора на къщата на баба Цанка и дядо Вълчан”, до превръщането ѝ в наша репетиционна, дом и лично студио, в което записахме три от албумите си! Мечтаехме и да имаме бус като навършим 18, с който да започнем да пътуваме и свирим из страната и извън нея.
Мечтаехме за турнета, за албум с продуцент, докато гледахме “The Song Remains The Same” и си казвахме “Ебати, Led Zep са велики, гледай Peter Grand”.
Времената, музикалният бизнес, вкусовете, компетентното мнение, критиката и т.н. се менят постоянно. Винаги е било така и винаги ще бъде. Изключително щастливи сме, че през годините следвахме музикалните си влияния и едновременно с това експериментирахме с всеки албум и просто правехме това, което чувстваме. По пътя спечелихме много нови приятели, някои от които, за съжаление, си отидоха на много ранна възраст. Продължихме да сме същите хлапета и, макар винаги трудните моменти да са там, за да те изпитат, съхранихме онази детска любов, която те кара да осъзнаеш защо си на тази земя с тези хора и правиш това, което обичаш.
И така 20 години, също толкова луди както и преди, продължаваме да бъдем Odd Crew, да вярваме в идеята, бандата, обществото и мечтата. Един приятел ни казва от години: “Момчета, докога с тази вашата Дон-Кихотщина?”, но никой не е казал, че ще е лесно. В крайна сметка, като се замислим, не съжаляваме за нищо, и знаем, че няма друг живот за нас четиримата – да правиш музика с най-добрите си приятели и да се радвате на плода на усилията и мечтите си! Чувството да си на репетиция или сцена за пореден път с познатите ти до болка лица е страхотно, все едно всичко е започнало “ей сега” и нямаш търпение да видиш какво още те очаква.
Благодарим на всички за емоциите, усмивките и отношението ви към нас… това е безценно.
Благодарим на всички вас, без които тези 20 години нямаше да бъдат възможни, за безкрайната подкрепа и любов, на всички приятели и близки за идеите, уменията и личното време отделени за бандата, и най-вече за вярата в нас. Благодарим ви! Обичаме ви безкрайно!
Благодарности на всяка банда, с която сме делили път и сцена, благодарности и на всички вас, пеещи песните ни! Без ВАС нищо нямаше да е това, което е!

Най-доброто тепърва предстои!
Благодарим ви!
Любовта ни е безкрайна!