Несъмнено познавате Adrian Vandenberg от годините, прекарани с Whitesnake, Manic Eden или Vandenberg’s Moonkings.

Със сигурност познавате и Ronnie Romero от работата му с Lords Of Black, Ritchie Blackmore’s Rainbow, The Ferrymen, CoreLeoni, Intelligent Music Project и др.

Заедно с известния продуцент Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath), тe в момента поставят финалните щрихи на новия албум “2020”, който ще бъде издаден на 29 май от Mascot Records / Mascot Label Group.

Впечатляващи вокали на Romero могат да бъдат чути във всички песни в предстоящия албум Vandenberg, а той също ще бъде част от турнето на групата. Заедно с Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) на бас и Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) на барабаните, групата е записала девет нови песни. Поддържани от Koen Herfst (коронясан за най-добрия барабанист на Бенелюкс, шест пъти подред) и Randy van der Elsen на бас (Tank), групата планира скоро да тръгне на турне.

Относно решението си да възобнови групата Vandenberg, Adrian казва: “Да изляза пак с името на групата Vandenberg беше логично решение. Рок феновете веднага щяха да разберат с какво се сблъскват. Усетих, че не съм свършил със стила в който творих за моята група Vandenberg по онова време и исках да продължа от там, където я оставих, когато се присъединих към Whitesnake. Но за мен това би имало смисъл само ако щях да изляза с чисто нова версия на Vandenberg, задвижвана от тестостерон с ритник. Vandenberg 2020 на стероиди. Така че точно това направихме. Бам!

След като през последните месеци представиха “Burning Heart” и “Shadows of the Night“, сега може да слушате новото “Freight Train“:

Vandenberg – “2020“:

01. Shadows of the Night
02. Freight Train
03. Hell and High Water
04. Let It Rain
05. Ride Like The Wind
06. Shout
07. Shitstorm
08. Light Up The Sky
09. Burning Heart – 2020
10. Skyfall