Групата Stone Sour, част от семейството на Roadrunner Records, ще отпразнуват десетата годишнина на превърналия се в класика втори студиен албум “Come What(ever) May” с невероятна делукс версия. “Come What(ever) May: Deluxe 10th Anniversary Edition” ще бъде на музикалния пазар от 16 декември (петък) и ще бъде достъпен дигитално, във всички платформи за онлайн слушане и на винил – сет от 2 плочи (черна и златна). Това е първият път, в който номинирания за награда GRAMMY запис ще бъде издаден на LP.

Феновете на групата вече могат да поръчат предварително записа от официалния онлайн магазин на групата, заедно с ексклузивно достъпни пакети.

В “Come What(ever) May: Deluxe 10th Anniversary Edition” е включена неиздавана досега акустична версия на “Zzyzx Rd.”, която може да чуете в официалния им сайт или YouTube канала на групата.

“Come What(ever) May: Deluxe 10th Anniversary Edition” е ремастериран и включва много бонус материал. В записа са включени редки записи, Б-страни и много други, както и нечувани досега версии на “Zzyzx Rd.”, “Through Glass” и “Cardiff”, както и невероятен акустичен кавър на “Wild Horses” на Rolling Stones.

Stone Sour издават иконичния си дебютен запис през 2002 и той незабавно се превръща в един от най-популярните и важни хард рок албуми за 21 век. “Stone Sour” получава златен сертификат от RIAA , а синглите “Get Inside” и “Inhale” са номинирани за Grammy в категорията Best Metal Performance.

“Come What(ever) May” следва през 2006 и се доказва като още по-добър запис, дебютирайки на 5 място в SoundScan/Billboard 200  и на върха на Rock Albums. Успешният запис печели на групата още една номинация за Grammy за сингъла “30/30-150” по пътя си към златен сертификат.

Най-продаваният албум на Stone Sour досега остава “Come What(ever) May”, съдържащ превърналите се в класики песни “Sillyworld”, “Made Of Scars”, изкачилия се до върха на класациите хит “Through Glass”, който прекарва седем седмици на 1 място в Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, докато е на второ място в Alternative Songs и топ 40 на Hot 100. Видеото към песента има над 44 милиона преглеждания в YouTube канала на бандата.

Най-скорошните оригинални записи на групата “House Of Gold And Bones – Part 1” и “House Of Gold And Bones – Part 2” дебютират в топ 10 в SoundScan/ Billboard 200 веднага след издаването си през 2012 и 2013, ставайки третия и четвъртия последователен запис на Stone Sour, дебютирал в топ 10. Двойният концептуален албум съдържа някои от най-големите радио хитове на групата, включително топ 5 фаворитите “Absolute Zero”, “Do Me A Favor” и “Tired”, която скоро след това се изкачва до първа позиция в Mainstream Rock класациите в Щатите.

“House Of Gold And Bones” се радва на невероятни отзиви – ArtistDirect наричат първата част „важно постижение в кариерата на Stone Sour и историята на модерната рок музика. Записът е смесица от “Dirt” на Alice In Chains, “Master Of Puppets” на Metallica, “Songs For The Deaf” на Queens Of The Stone Age”, “Superunknown” на Soundgarden, и всеки друг иконичен албум, за който се сещате.“ Втората част се радва на дори по-голям успех, влизайки в топ 20 на класацията за албуми на Revolver и в топ 10 рок и метъл записи за 2013 на Noisecreep. The Guardian му дава 4 от 5 звезди, и хвалят вокалиста Corey Taylor. Според думите им, албумът е изпълнен с величествени мелодии, а групата размива границата между метъла и комерсиалния рок.

През 2015 излезе “Straight Outta Burbank” – невероятното ЕР, в което Stone Sour  представят през своята призма пет безсмъртни песни, оригинално изпълнени от Bad Brains, Iron Maiden, The Rolling Stones, Mötley Crüe и Slayer. В страхотната им версия на “Gimme Shelter” на Rolling Stones участва вокалистката на Halestorm – Lzzy Hale. “Straight Outta Burbank” може да слушате и в Spotify.

Известни по цял свят със запомнящите се изпълнения на живо, Stone Sour са си спечелили фенове навсякъде по земното кълбо, участвайки в безброй турнета, концерти и престижни фестивали като Rock In Rio и Download Festival.

“Come What(ever) May: Deluxe 10th Anniversary Edition” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В онлайн магазина на групата записът може да бъде предварително поръчан.

Траклист:

LP 1

Side Astonesourcomewhateverdeluxe

 1. 30/30-150
 2. Come What(ever) May
 3. Hell & Consequences
 4. Sillyworld
 5. Made Of Scars
 6. Reborn

 

Side B

 1. Your God
 2. Through Glass
 3. Socio
 4. 1st Person
 5. Cardiff
 6. Zzyzx Rd.

 

LP 2

Side A

 1. Though Glass (Live Acoustic) *
 2. Wicked Game (Live Acoustic) *
 3. Wild Horses (Live Acoustic) *
 4. Cardiff (Acoustic) *
 5. Zzyxx Rd. (Acoustic) *

 

Side B

 1. Suffer
 2. Fruitcake
 3. Freeze Dry Seal
 4. The Day I Let Go
 5. The Frozen

* Неиздавани досега