В ексклузивно интервю с Robin Roberts за „Добро утро Америка“ Ozzy Osbourne, децата му и неговата съпруга и мениджър Sharon Osbourne хвърлят светлина върху здравето на певеца.

„Беше страшно предизвикателно за всички нас“, каза Ozzy пред Roberts. “Направих последното си шоу навечерието на Нова година в The Forum. Тогава имах лошо падане. Трябваше да ми направят операция на шията, която ми прецака всички нерви.”

За да усложни допълнително въпросите, Осбърн разкри, че е диагностициран с болестта на Паркинсон, невродегенеративно разстройство, което прогресира бавно при повечето хора и няма лечение.

“Това е PRKN 2”, каза съпругата му Sharon. “Има много различни видове на Паркинсон; това не е смъртoносно, но се отразява на определени нерви в тялото ви. И това е – все едно да имате няколко добри дни и след това наистина лош ден.”

Въпреки че на рок звездата беше трудно да се справи с това, през което е преминал през последната година, феновете му също са били източник на подкрепа.

“Те са моя въздух”, казва Ozzy за феновете си. “Чувствам се по-добре”. Той заяви, че иска да е честен и да уведоми феновете си за случващото се. “Не съм добър в тайните”, каза той. “Сякаш вече изчерпвам извиненията”.

Паркинсон, прогресиращо неврологично състояние, засяга 1 на 350 души. Заболяването, което е причинено от загуба на нервни клетки в част от мозъка, води до проблеми с движението и се задълбочава с течение на времето. Повече за болестта може да научите тук.

Ozzy не е единственият хеви метъл музикант, борещ се с болестта на Паркинсон. Китаристът на Judas Priest Glenn Tipton беше диагностициран с болестта преди шест години. Pat Torpey, дългогодишният барабанист на Mr. Big, почина през февруари 2018 г. поради усложнения от болестта на Паркинсон.

Ozzy ще издаде новия си албум “Ordinary Man” на 21 февруари чрез Epic Records.