Новият сингъл на групата ще прозвучи премиерно на концерта им в Mixtape 5 на 8 декември

В месеца пред Коледа група P.I.F е на път да върне усещането ни за лятно безвремие в тв ефира с видеото към „Приятел“. Заснето в края на октомври, когато фронтменът им Димо Стоянов кръстосва с катамаран живописните заливи на Егейско море, то ще сюрпризира феновете с отсъствието на всички членове на бандата. Вокалите в песента са поверени на хора от най-близкия кръг на музикантите, като актрисите Мира Бояджиева и Анелия Мънгарова, режисьорът Николай Мутафчиев, операторът Калоян Божилов и съпругата на Димо Люба Пиперова.

Решението парчето да се изпълнява от обичайните заподозрени в обкръжението на P.I.F. се взема спонтанно, на борда на катамарана, когато всички слушат за пореден път трака и осъзнават колко силно е емоционалното въздействие на текста. „Като излезеш от водата, целият си бял, това все пак е второто най-солено море в света след Мъртво. Всяка раничка, която имаш, започва да щипе, а те пяха под вода, с отворени очи, уста… Издържаха геройски, дадоха всичко от себе си и съм им страшно благодарен!“, споделя Димо.

Предисторията по записите на „Приятел“ също е интересна – Димо създава песента в оригинал за детско представление на Старозагроския театър, но след като Иван Велков (китари), Юрий Божинов (бас) и Мартин Профиров (барабани) я чуват, решават да я разработят и включат в репертоара на P.I.F. Парчето ще бъде изсвирено за пръв път на 8 декември в Mixtape 5, когато бандата ще представи и напълно обновеното си сценично шоу. Всеки, закупил билет, ще  получи „Приятел“ като подарък на входа на клуба под формата на картичка с QR код и парола за даунлоуд.  В сетлиста на  P.I.F ще влязат и вече любими парчета като „Юли“, „Седем“, „Обещавам“ и хитове като „Колело“ и „Вали“. Билети за концерта се продават в ticketlogic.bg на цена от 15 лв.