Легендарният бивш басист на The Beatles, Сър Paul McCartney обяви, че на 7 септември излиза неговият 17-ти солов албум, озаглавен „Egypt Station“.

Това е първи албум за McCartney в последните пет години. Той го описва като разказ за музикално пътуване и вече можем да чуем две от песните в албума: „Come On To me“ и „I Don’t Know“.

Големият певец обяснява името на албума – това е картина, която той е рисувал: “Харесаха ми думите “Egypt Station”. Напомниха ми за истинските албуми, които някога правехме… Сякаш музиката идва от място, което съм сънувал. Egypt Station е едно калейдоскопско пътуване през различни музикални територии. Затова си помислих, че е добра идея да базирам всички песни на тази идея.”

Албумът започва и завършва с инструментални парчета, които са озаглавени „Station I“ и „Station II“. Сингълът „Come on to Me“ звучи в стила на Beatles, а „I Don’t Know“ е меланхолична балада за пиано.

McCartney, който навърши 76 години в понеделник, дни по-рано изненада приятно свои фенове на 9 юни като свири без предварително обявяване в малък пъб в родния си Ливърпул (Liverpool Philharmonic Pub). Концертът бе организиран за популярното „Carpool Karaoke“ на Джеймс Кордън.