През декември 2020 Сър Paul McCartney издаде новия си солов албум “McCartney III“. Днес се появи още едно официално видео – “Slidin’”.

Както McCartney отбелязва в прессъобщение, Covid-19 пандемията му e дала време да направи албума: „Прекарах карантината във фермата си със семейството си и ходех в студиото всеки ден,” казва той. „Трябваше да поработя по една филмова музика и това се превърна в началната песен, а след това когато беше завършена, си помислих: Какво ще правя след това? Имах някои неща, по които съм работил през годините, но понякога времето изтичаше и те оставаха полу-завършени, затова започвах да мисля за това, което вече беше готово. Всеки ден започвах да записвам с инструмента, на който бях написах песента, и след това постепенно добавях останалите инструменти. Беше много забавно. Беше по-скоро да правиш музика за себе си, отколкото да правиш музика като работа. И така, направих неща, които ми доставяше удоволствие да правя. Нямах представа, че това ще завърши като албум“.

В допълнение към CD и дигиталните копия, “McCartney III” се издава в няколко винилови пакета, включително стандартен 180-грамов черен винил и бял винил, ограничени до 4000 копия, предназначени за независимите магазини за музика в САЩ. Target, Third Man Records и Newberry Comics също го продават като ексклузивна версия на цветен винил. Албумът е достъпен за поръчка тук.

McCartney III” е първият албум за бившия Бийтъл от “Egypt Station“, 2018 г. Заглавието му поставя албума заедно с едноименния му дебют през 1970 г. и “McCartney II” от 1980 г., където той също свири на всички инструменти и получава помощ само за беквокалите от покойната си съпруга Lynda.

Paul McCartney – “McCartney III

 1. “Long Tailed Winter Bird”
 2. “Find My Way”
 3. “Pretty Boys”
 4. “Women and Wives”
 5. “Lavatory Lil”
 6. “Deep Deep Feeling”
 7. “Slidin’”
 8. “The Kiss of Venus”
 9. “Seize the Day”
 10. “Deep Down”
 11. “Winter Bird / When Winter Comes”

McCartney III – Japanese edition

 1. “Women and Wives” (studio outtake)
 2. “Lavatory Lil” (studio outtake)
 3. “The Kiss of Venus” (phone demo)
 4. “Slidin’” (Düsseldorf jam)

Няколко месеца по-късно, през април, Сър Paul издаде нова версия на “McCartney III“, включващ преработки на песни от албума от изпълнители като St. Vincent, Beck, Damon Albarn, Phoebe Bridgers, Josh Homme и много други.

В новата версия на записа, Damon Albarn ремиксира на “Long Tailed Winter Bird“, St. Vincent прави нов прочит на “Women and Wives“, а Phoebe Bridgers пресъздава “Seize The Day“. В началото на март чухме Dominic Fike с хипнотичен кавър на „The Kiss of Venus“, по-късно чухме “Find My Way” с Beck и нова версия на “Slidin” в ремикс на Ed O’Brien от Radiohead.

Paul McCartney: “McCartney III Imagined

1. Find My Way (feat. Beck)
2. The Kiss of Venus (Dominic Fike)
3. Pretty Boys (feat. Khruangbin)
4. Women And Wives (St. Vincent Remix)
5. Deep Down (Blood Orange Remix)
6. Seize The Day (feat. Phoebe Bridgers)
7. Slidin’ (EOB Remix)
8. Long Tailed Winter Bird (Damon Albarn Remix)
9. Lavatory Lil (Josh Homme)
10. When Winter Comes (Anderson .Paak Remix)
11. Deep Deep Feeling (3D RDN Remix)
12. Long Tailed Winter Bird (Idris Elba Remix)*
* Physical release exclusive track