Pendulum и Matt Tuck делят атома с „Halo“, техния съвместен електро-метъл кросоувър и първото предложение на Pendulum за 2023 г.

Tuck от уелската хеви метъл група Bullet For My Valentine дава всичко от себе си в катарзисния сингъл, натискайки Pendulum по-дълбоко от всякога в територията на хард рока. Започвайки с изкривени синтезатори и барабани, песента продължава със съвместен стих от Tuck и Rob Swire от Pendulum. Tuck внася крещяща и груба нотка, а Swire подхваща другата половина с контрастиращ подход, отразяващ епичните, извисяващи се мелодии.

Тийзвайки новия сингъл, Swire признава, че записът на „Halo“ е накарало Pendulum да се почувстват по-приспособени към тяхното по-голямо от живота творческо влияние, отколкото в който и да е момент от тяхната знаменита кариера. „Когато става дума за Pendulum, винаги съм се опитвал да създавам музика, която звучи като апокалипсис, а с „Halo“ се сближихме повече от всякога“, каза Swire.

Според прессъобщение, “Halo” е само първата хапка от предстоящата музика в това, което се казва, че ще бъде “най-амбициозната и вълнуваща година на Pendulum досега”.

Гледайте “Halo” тук