Pink Floyd обявиха, че ще пуснат ремиксиран и актуализиран “A Momentary Lapse Of Reason” чрез PLG на 29 октомври.

Новата версия на албума от 1987 г., в която Gilmour застава начело на групата след напускането на Roger Waters, е ремиксирана и актуализирана от оригиналните ленти от 1987 г. за „The Later Years“ от Andy Jackson и David Gilmour, подпомогнати от Damon Iddins, албумът ще бъде достъпен на винил, CD, DVD, Blu-ray и дигитално със стерео и 5.1 миксове.

В допълнение, за първи път албумът ще бъде представен в 360 Reality Audio, ново завладяващо музикално изживяване, което наподобява всестранно насочения звуков пейзаж на музикално изпълнение на живо за слушателя, използвайки обектно-базираните 360 Spatial Sound технологии на Sony. “Momentary Lapse Of Reason” също ще бъде пуснат в Dolby Audio и UHD в допълнение към 360 Reality Audio, като и други издания на Pink Floyd ще бъдат налични на по-късен етап.

Няколко години след като записахме албума, стигнахме до извода, че трябва да го актуализираме, за да го направим по-непреходен, с участието на повече от традиционните инструменти, които ни харесваха и с които бяхме свикнали да свирим“, обяснява David Gilmour. “Това беше нещо, което мислехме, че ще има полза. Също така потърсихме и намерихме някои неизползвани преди това клавиатурни партии на Rick, които ни помогнаха да постигнем ново настроение, ново усещане за албума“.

Първоначално изглеждаше малко странно да започнеш да сглобяваш плоча след 35 години, но апетитът на публиката за алтернативни погледи към една и съща творба несъмнено с времето се е увеличил неизмеримо“, добавя Nick Mason. „Наслаждавах се да записвам отново барабанни trakowe с неограничено време за студио. Momentary Lapse беше записан при значителен стрес и ограничения във времето и наистина част от окончателното смесване беше направено едновременно с репетициите за предстоящото турне. Също така беше хубаво да имаме възможност да усъвършенстваме част от работата на Rick. Отново тази положителна приливна вълна от технологии може просто да е предоставила твърде много дигитални възможности, за да завладее усещането на групата. Надяваме се, че това е едно от предимствата на този ремикс!

Pink FloydA Momentary Lapse Of Reason

 1. Signs Of Life
 2. Learning To Fly
 3. The Dogs Of War
 4. One Slip
 5. On The Turning Away
 6. Yet Another Movie
 7. Round And Around
 8. A New Machine Part 1
 9. Terminal Frost
 10. A New Machine Part 2
 11. Sorrow

Албумът ще бъде наличен в следните варианти: CD, CD + DVD, CD + Blu-Ray, 2x 180 гр. LP. “A Momentary Lapse Of Reason” 360 Reality Audio, Dolby Audio и UHD версии ще бъдат налични чрез доставчиците на стрийминг услуги на 19 октомври. Всички физически версии ще бъдат на пазара на 29 октомври.