Барабанистът Vinnie Paul е починал на 54 години. В последните години той бе член на Hellyeah.

Негов представител потвърди смъртта на легендарния барабанист, но добави, че все още няма повече подробности.

“Vincent Paul Abbott, известен още като Vinnie Paul, е починал”, се казва в изявление на Facebook страницата на Pantera. “Paul е най-известен с работата си като барабанист в групите Pantera и Hellyeah. Все още няма никакви подробности”. “Семейството ви моли да уважавате личното им пространство в този тежък момент”.

Заедно с брат си Dimebag Darrell, Paul (роден Vincent Paul Abbott) формира Pantera през 1981 година. Групата намиря своя път към успеха с втория си певец Phil Anselmo. През цялата си кариера Pantera са печели четири номинации за Grammy и записват девет албума, попаднали в Billboard 200, включително “Far Beyond Driven” от 1994, който дебютира на номер 1 в класацията.

След разпадането на Pantera, братята Abbott формират Damageplan през 2003 г. По време на концерт на групата на 8 декември 2004 г., Dimebag Darrell е застрелян на сцената в Columbus, щата Охайо.

От 2006 година Paul е барабанист на Hellyeah, супергрупа, която включва и вокалиста на Mudvayne Chad Gray и китариста на Nothingface Tom Maxwell.