Godsmack обявиха подробности за своя нов албум “When Legends Rise”

Наследникът на “1000hp” от 2014-та излиза на 27-ми април чрез BMG.

Първият сингъл “Bulletproof” се появи вчера, като в Youtube все още не е достъпен за територията на България, може да го чуете в Spotify:

https://open.spotify.com/embed/album/1TtbAHb4E0J0BQkf5HOl7o

Sully Erna (вокал, китара), Tony Rombola (китара), Robbie Merrill (бас) и Shannon Larkin (ударни) очевидно са в чудесна форма, парчето е типичен Godsmack, макар не толкова агресивен.

“Исках да развия начинът по който пиша песните си, исках да разперя криле и да използвам целия си опит. Писал съм различен тип музика през годините и това ми помага да намеря нов, по-свеж и зрял звук, но да запазя силага на Godsmack”, казва Sully.

“When Legends Rise”, седмият албум на групата е записан в GSHQ в Дери, Ню Хампшър и е продуциран от Erik Ron и Sully Erna. В баладата  “Under Your Scars” участват Ирина Чиркова (чело) Звезделина Халтъкова (цигулка).

“When Legends Rise” track listing:

01. When Legends Rise
02. Bulletproof
03. Unforgettable
04. Every Part Of Me
05. Take It To The Edge
06. Under Your Scars
07. Someday
08. Just One Time
09. Say My Name
10. Let it Out
11. Eye Of The Storm

Godsmack заснеха и видео към новото парче “Bulletproof” на 7-ми февруари в Лос Анжелис, заедно с кънтри звездата Billy Ray Cyrus и бившия фронтмен на Skid Row, Sebastian Bach. Очакваме режисираното от Troy Smith видео да се появи съвсем скоро.