Рок легендата Tom Petty е починал след прекаран масивен инфаркт броени дни преди да навърши 67 години.

Както писахме по-рано, той е получил масивен сърдечен арест в дома си в Малибу и е бил открит в безсъзнание и без да диша. След като е бил откаран в спешното отделение на болница в Санта Моника, Petty е бил поставен на апаратура за изкуствено поддържане на живота, но след това тя е била изключена, защото той не е давал признаци на мозъчна активност, съобщи сайтът TMZ.

Thomas Earl Petty бе музикант, певец и композитор, свиреше на различни инструменти и продуцираше. Израснал във Флорида, на 17 години напуска училище, за да преследва мечтата си да свири и пее. Той бе лидер на Tom Petty and the Heartbreakers и съосновател на супергрупата the Traveling Wilburys заедно с Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne и Roy Orbison.

През 2002 г. бе включен в Залата на славата на рокендрола, Petty е и трикратен носител на “Grammy”. Сред големите му хитове са “I won’t Back Down”, “Free Fallin'”, “American Girl”, “Breakdown”, “Mary Jane’s Last Dance”, “Learning to Fly”.

На 22-ри септември в Hollywood Bowl, Лос Анжелис бе последният концерт от юбилейното турне с  The Heartbreakers за 40-тата годишнина на групата.