Powerman 5000 пуснаха сингъла “Sid Vicious In A Dress”, може да го чуете по-долу. Новият албум е наречен “New Wave”, ще излезе на 27-ми октомври от Pavement Entertainment. Това е единадесети официален албум на групата от формирането им през 1992-ра.

За новата песен “Sid Vicious In A Dress”, вокалът Spider One казва “Това е една простичка извратена любовна песен, тя е за нещата които те нараняват и въпреки това обичаш. Оставаш, вместо да побегнеш. През годините Sid Vicious стана нарицателно за това себеразрушаване. Взех тази идея и я представих от името на едно красиво момиче. Предполагам заглавието обяснява всичко”.

За звука в новия албум, той казва “Искахме да се доближим до шума на концертния запис, не всичко да е толкова стерилно, като в последните два албума”. На въпроса за името на новия албум, отговаря “New Wave? Дали сме New Wave група? Да, предполагам – винаги сме били по-близо до DEVO, отколкото до DIO”. Така Powerman 5000 рушат границите между рок, метъл, индъстриъл, рап и пънк за да бъдат иновативни и да предизвикат феновете си.

 

 

“New Wave” track listing:

01. Footsteps And Voices
02. Hostage
03. Sid Vicious In A Dress
04. David F**king Bowie
05. Cult Leader
06. No White Flags
07. Thank God
08. Die On Your Feet
09. Get A Life
10. Run For Your Life