Universal Music Group (UMG), световният лидер в музикалната индустрия, разкри новината, че видеото към емблематичната песен за британските рок легенди QueenBohemian Rhapsody“, официално е гледано над 1 млрд. пъти в YouTube. Това е първото видео, излязло преди 90-те, което постига такова постижение във видео стрийминг платформата. Това е и първото промоционално видео, което определя златен стандарт в жанра за следващите няколко десетилетия и днес продължава да вдъхновява и забавлява милиони фенове по света, повече от четиридесет години след като е създадено за първи път.

Брайън Мей и Роджър Тейлър споделиха: „За нас е чест, че видеото към „Bohemian Rhapsody“надхвърли 1 млрд. гледания в YouTube. Бихме искали да Ви благодарим и да отпразнуваме постижението с всеки от нашите невероятни фенове от цял свят чрез поредица от 3 нови музикални видеа към наши песни и всички те – с тяхно участие! Без значение дали си музикант, певец, танцьор, визуален артист или просто искаш да се забавляваш. Научи повече на www.youarethechampions.com и ще се срещнем някъде по пътя.

Музикантите от Queen представиха за първи път и нова ремастерирана видео версия на „Bohemian Rhapsody“, достъпна за гледане в официалния YouTube канал на групата тук. Сега феновете могат да се насладят на подобреното видео в целия му блясък и така, както е било замислено от самото начало. В допълнение, текстът на песента е наличен на различни езици – английски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, руски и турски.

Кампанията „You Are The Champions“ е в партньорство с YouTube Music, Universal Music Group и Hollywood Records. Инициативата е уникална по рода си, защото дава шанс на феновете да станат част от историята на Queen като участват в поредица от 3 видеа към едни от най-великите песни на групата.

Музиканти, певци, инструменталисти могат да вземат участие в „Bohemian Rhapsody“. Танцьорите могат да демонстрират своята интерпретация на „Don’t Stop Me Now“ с помощта на видео с инструкции от Поли Бенет (треньорът по движения на актьора Rami Malik, който влезе в ролята на Фреди Мъркюри в биографичния филм за Queen). Визуалните артисти пък ще имат възможност да изработят дизайн на дума или фраза от текста на „A Kind of Magic“.

Финалните версии на видеата ще бъдат публикувани по-късно тази година в официалния канал на Queen в YouTube.