Roger Taylor и Brian May от Queen потвърдиха, че са открили неиздавана песен на групата с участието на покойния фронтмен Freddie Mercury.

Членовете на групата споделиха разкритието по време на интервю този уикенд със Zoe Ball по BBC Radio 2.

Намерихме малък скъпоценен камък от Freddie, за който бяхме забравили“, каза Taylor. „И е прекрасно. Всъщност това беше истинско откритие. Записван е по време на сесиите за “Miracle” и мисля, че ще излезе през септември.”

Запитан кой е открил песента, чието заглавие все още не е разкрито, May отговори: „Това беше някак си скрито точно пред очите ни. Гледахме го много пъти и си мислехме: „О, не, наистина не можем да спасим това“. Но всъщност ние отново решихме да опитаме и нашият прекрасен инженерен екип каза: „Добре, можем да направим това и това“. Това е като зашиване на парчета заедно. Но е красиво. Докосващо е.”

Taylor добави: “Това е много страстно парче.” Чуйте цялото интервю на сайта на BBC.

След смъртта на Mercury през 1991 г. Queen пуснаха редица нечувани дотогава песни с участието на фронтмена. През 2014 г. те споделиха компилацията „Queen Forever“, който се състои от песни, записани през 80-те, които са били „забравени“ и включващи вокалите на оригиналния вокал на групата.

Междувременно Griff е един от редицата изпълнители, които са направили кавър на класическия сингъл на Queen от 1986 г. „A Kind Of Magic“ като част от нов проект, отбелязващ глобалната експанзия на Coke Studio. Британската звезда се присъедини към изпълнители, включително Ari Lennox и K-pop момичешката група TRI.BE, в пресъздаването на хитовата песен.