Rage Against the Machine няма да се отправят на път към Обединеното кралство и Европа, както беше планирано. Бандата обяви отмяната на предстоящото им турне, което вече беше отложено поради пандемията.

Но причината за отмяната изглежда е нараняването на крака, което се случи на фронтмена Zack de la Rocha по-рано в датите на турнето в Северна Америка.

На 11 юли на концерт в Чикаго, музикантът получи нараняване по време на изпълнение на “Bullet in the Head“. De la Rocha беше изведен отстрани на сцената от членове на екипа, само за да се върне по-късно, за да изпълни останалата част от сета, седнал на сценичен монитор. Турнето на RAMT в Северна Америка продължава, но De la Rocha е седнал на всеки от концертите, за да не оказва натиск върху крака.

В изявление, обявяващо отмяната на предстоящите концерти, се разкрива, че певецът е бил посъветван да не продължава турнето на този етап „по медицински указания“.

Пълното изявление на групата можете да прочетете по-долу:

В медицински указания Zack de la Rocha е уведомен, че обиколката на Rage Against the machine през август и септември 2022 г. във Великобритания и Европа не може да продължи. С голямо разочарование съобщаваме за тази отмяна.

Rage Against the Machine ще свирят в Медисън Скуеър Гардън на 11, 12 и 14 август и след това Zack трябва да се върне у дома за почивка и рехабилитация. Полетите, времето за пътуване и строгият график в Обединеното кралство и Европа са просто твърде голям риск за пълно възстановяване.

Толкова съжаляваме за всички наши фенове, които чакаха с години, за да ни видят и се надяваме това да се случи скоро.

Моля, свържете се с мястото на закупуване за възстановяване на сумите за всички предстоящи концерти.

Brad, Tim, Tom & Zack