Новият сингъл на електронното трип-хоп дуо Divine Astronaut с премиера и в България

Днес е българската премиера на “Ransom” – последният сингъл и хипнотизиращо видео на Divine Astronaut. Новият трак на електронното трип-хоп дуо неусетно прелъстява слушателите с космическия размах на мелодията и философското послание, което носи.

Livvy Holland и Moonhead са Divine Astronaut – международен проект, който прави даунтемпо алтернативна електронна музика за късните часове на нощта. Дуото се ражда в Източна Европа, въпреки че музикантите, които се определят като „граждани на света“, идват от Канада, Америка, Нова Зеландия и Австралия. Музиката на Divine Astronaut е силно повлияна от 90-те години и артисти като Portishead, Bjork, Enigma, Peter Gabriel, Massive Attack, NIN и Radiohead.

“Ransom” e песен за цената, която хората често плащат за собствените си мании и пристрастяващата природа на човечеството. Тя е за вътрешния разговор, който всеки трябва да води със себе си, за да може да прости на ума и душата си и да си позволи да надскочи грешките и маниите от миналото. В музикално отношение Divine Astronaut споделят, че „песента е претърпяла голям стилистичен обрат и от първоначалната по-лека поп песен се е трансформирала в мрачен трип-хоп с рок и индустриални елементи.“

Емоционалното пеене на Livvy Holland и съблазнителните китарни рифове на Moonhead автоматично превръщат Ransom в любима на почитателите на мрачния и дълбок трип-хоп. Дуото, което предвижда концерти в Европа, включително и това лято – в България, е готово с дебютния си албум “Made NOT in Berlin”.

Видеото към сингъла Ransom е тук:

Divine Astronaut са:

Livvy Holland – вокали

Moonhead – продуцент / мултиинструменталист

***

@WEB Divine Astronaut

@Facebook Divine Astronaut

@Instagram Divine Astronaut

@Spotify Divine Astronaut

@Youtube Divine Astronaut