Richie Kotzen издава новия си албум “50 for 50” на 3 февруари, 50-тия рожден ден на музиканта. Той ще съдържа цели 50 песни!

„Не знаех, че ще го направя. Направих може би 14 или 15 песни, които знаех, че ще включа в следващия запис, и докато бях на турне, имах копие на един от моите твърди дискове, в който има много работни неща, назад до началото на 2000-те. Така че направих списък – имаше повече от 50. И казах: „Е, нека само да видя колко от тях мога да завърша“. Много от песните бяха със записани барабани, някои просто чакаха за запиша вокал, други нямаха текст. Но в крайна сметка, когато преминах през всичко това и достигнах до 50, аз си казах „никога повече не искам да стъпя в студио“ И след това, буквално два дни по-късно, отново бях в студиото, записвайки една от песните на жена ми. Предполагам съм като студиен плъх”.

След издаването на албума, Richie ще го представи с голямо турне. За щастие, той ще има и два концерта у нас – на 11 септември в Пловдив и на 12 септември в Sofia Live Club.

Richie Kotzen е познат както с богатото си соло творчество, така и от съвместната си работа с много известни музиканти и банди от ранга на Poison, Mr.Big и супергрупата The Winery Dogs наред с Mike Portnoy и Billy Sheehan.

Richie Kotzen нахлува на хеви метъл сцената с невероятно бързата си китарна техника на скромната 13-годишна възраст. След издаването на три самостоятелни албума, той се присъединява към Poison и през 1993 година записва с тях албума “Native Tongue“, в който освен впечатляващ стил на свирене, той демонстрира и своите блус влияния. Следва завръщане към соловата кариера и партньорство с брилянтния китарист Greg Howe. До края на 90-те Kotzen работи с Mr.Big и с фюжън бандата Vertu. През 1999 година издава Bi-Polar Blues, а следващата година се появяват още 3 албума – “Something to Say“, “Wave of Emotion” и “What Is…” – пускани дотогава само на пазара в Япония. 2003 година отбелязва появата на “Slow” и “Change“, 2004та – на “Get Up“, а 2005-та – на “Acoustic Cuts“. През лятото на 2006 година излиза компилацията “Instrumental Collection: The Shrapnel Years“, последван по-късно от съвсем новата тава “Into the Black“. “Go Faster” и “Peace Sign” са издадени съответно през 2007 и 2009 година. През 2013 година Kotzen се присъединява към супергрупата the Winery Dogs за записването на брилянтната дебютна продукция, последвана през 2015 г. от “Cannibals“. През 2017 година излиза последният засега солов албум “Salting Earth“.

Засега липсва повече информация за предстоящия концерт на Richie Kotzen у нас, както и потвърждение от местен промоутър, но билети са налични в eventim.bg