Всички погледи вече са насочени към 2021-ва, ясно е че настоящата година за никого не е интересна. Днес имаме още един повод да очакваме новата година с нетърпение – задава се нов Royal Blood!

Дуото на Mike Kerr и Ben Thatcher се завръща с първи сингъл след албума си от 2017 г. “How Did We Get So Dark?” Запазвайки тежките си басови рифове и барабани, дуото поставя по-голям акцент върху ритъма, привличайки влияние от електронни фаворити като Daft Punk, Justice и Phillipe Zdar. Това се вижда от изключително завладяващия и танцувален, но разтърсващ нов сингъл.

Групата самостоятелно продуцира новия си албум, работейки в The Church и Sleeper Sounds в Лондон. “Trouble’s Coming” се оказва повратна точка в създаването на диска.

Певецът / басистът Mike Kerr казва: “Това беше моментът, в който нещо започна да щрака – там, където започнахме да свирим над тези много по-твърди танцувални ритми. Пробивът бе да осъзнаем, че между това и това, което бяхме правили преди, имаше истинска обща основа. Това е онзи AC/DC аспект: онова, което кара рифовете да взучат толкова режещи, се дължи на ритъма”.

Може да слушате песента в избрана от Вас платформа тук. Очаквайте и повече детайли около новия Royal Blood, когато бъдат огласени.