Снощи в столичната зала Универсиада приключи българската част от турнето на супергрупата на д-р Милен Врабевски  Intelligent Music Project и Ronnie RomeroThe Creation Tour”, в което специални гости бяха легендарният барабанист на Rainbow и Black Sabbath – Bobby Rondinelli, както и настоящият вокалист на Nazareth – Carl Sentance.

След като представиха своето шоу в Пловдив, Варна и Бургас, музикантите изсвириха и в София както песни от новия албум на Intelligent Music Project „The Creation“, който излезе в началото на март, така и някои от най-популярните си песни през годините.

Изненада не само за публиката, но и за организаторите бе присъствието на голямата българска звезда Васил Найденов, който изгледа целия концерт на Intelligent Music Project, Ronnie Romero, Bobby Rondinelli и Carl Sentance като част от публиката в зала Универсиада.

Друг специален гост на шоуто беше и един от най-популярните телевизионни и радио водещи Ники Кънчев.

Традиционно концертът беше открит от Елена Розберг, която покани на сцената създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски, който приветства публиката и разказа за част от своята дейност с Фондация Българска Памет.

След това под светлините на прожекторите се качиха всички музиканти, а публиката беше на крака още от първата песен, наслаждавайки се на хубавата музика, звучаща от сцената.

За нас е много важно не просто да пеем и свирим песни, а да предаваме чрез тях смислени послания. Живеем в трудни времена и чрез своите текстове с Intelligent Music Project и д-р Милен Врабевски се опитваме да даваме смисъл на хората да продължат напред. Един от начините това да се случи е да си помагаме, да бъдем заедно!“, това послание от сцената отправи вокалистът на българската супергрупа и на легендарните Рейнбоу Рони Ромеро, след което слезе сред публиката, за да изпее заедно с нея една от най-красивите балади на Intelligent Music Project – „Listen“, посветена на семействата с репродуктивни проблеми – дългогодишна кауза на д-р Милен Врабевски.

След няколко биса, концертът приключи с изпълнението на песента “Yesterdays That Mattered“, за която на сцената се качиха всички музиканти – Ronnie Romero, Carl Sentance, Bobby Rondinelli, Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Ивайло Звездомиров, Боби Косатката, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов и Иво Стефанов.

The Creation Tour продължава на 17-ти юни в Солун, а организаторите предвиждат то да се завърне през септември с още концерти в България.

Разгледайте нашата галерия тук.