Шведските метъли Sabaton си сътрудничат с финландската  група Apocalyptica за нов сингъл, преработена версия на песента на Sabaton “Angels Calling“. Парчето показва на феновете какво могат да очакват от съвместното европейско турне на двете групи.

Всеки, който присъства на предстоящите концерти, ще се наслади на уникално шоу на живо, тъй като Sabaton ще бъдат подкрепени от Apocalyptica на сцената за няколко нови аранжименти на песни, включително „Angels Calling“.

Може да видите официалното видео тук:

Басистът на Sabaton Pär Sundström казва: “”Angels Calling” беше първата песен, която написахме по темата от Първата световна война за албума “Attero Dominatus” през ​​2006 г. и заедно с Apocalyptica наистина сме дали на песента нов живот. Поради темата на песента, последния ни албум, предстоящото турне и голямото търсене от страна на феновете, песента отново е в сетлиста за турнето.

“Аранжиментът на песента е направен през август, когато Apocalyptica посетха родния ни Фалун, за да участват на фестивала Sabaton Open Air. Той беше записан в студиото Black Lounge от Jonas Kjellgren, а партиите на Apocalyptica по-късно бяха записани във Финландия. Richard Erixon, нашият дългогодишен видео продуцент, улови най-добрите моменти от репетициите във Фалун и го представи в музикален клип към песента. Искахме това турне да предложи нещо, което никога досега не сме правили. Когато преди няколко години посетих спектакъл на Apocalyptica в Мадрид, вече имах ясна визия как да се представим заедно, обясних идеята на Apocalyptica и ето ни, с най-доброто шоу, което някога сме правили”.

Angels Calling“ се публикува ексклузивно в YouTube и ще бъде наличен във всички цифрови платформи на 17 януари.