Шведските метъли Sabaton обявиха, че ще издадат трилогия от EP-та, посветени на Първата световна война

С очарованието си от Първата световна война и два посветени студийни албума, пълни с истории от този конфликт, групата от Falun реши да се потопи още по-дълбоко в тази тема с най-новия си издание, EP трилогията, озаглавена “Echoes Of The Great War“. Тази нова EP трилогия включва нови песни специално за Първата световна война, съчетани с тематично свързана музика.

С тази колекция от Първата световна война групата има за цел да представи тази музика по различен начин, позволявайки на слушателите да се запознаят с тези невероятни военни истории, като същевременно утоляват жаждата за метъл музика.

Коментирайки новия проект, басистът Pär Sundström заявява: „Тази трилогия допълва нашите два студийни албума „The Great War“ и „The War To End All Wars“. Определено не бяхме готови да затворим нашата глава за Първата световна война. Искахме да продължите пътуването и да го оставим да отеква още малко в сърцата и умовете на нашите фенове.”

Първият от поредицата, „Weapons Of The Modern Age“, вече е на пазара. По време на конфликт науката е много свързана с военната система. Първата световна война става свидетел на някои от най-големите скокове в научната еволюция, въоръжавайки земята, морето и небето по начини, невиждани досега. Това EP хвърля светлина върху мощните и опустошителни тактики, използвани за водене на война, а началото на това издание е новото парче на Sabaton “Father”.

Споделяйки прозрението си за песента, певецът Joakim Brodén казва: „Нашата нова песен „Father“ е мрачна песен за много противоречива личност. Фриц Хабер, човекът, който създаде смъртоносния газ като оръжие, е отговорен за това около четири милиарда души да са живи днес, благодаря към процеса на Хабер-Бош, за който той спечели Нобелова награда. Нужно е сериозно мислене, за да обхванете неговата история. Нещата не винаги са лесни за разбиране или просто черно-бели, а по-скоро във всички нюанси на сивото. „Father“ наистина те кара да мислиш малко повече от средната песен, която чуваш по радиото.”

Песните от второто EP в колекцията, “Heroes Of The Great War“, са реверанс към някои от безстрашните герои на Великата война, оставили наследство, достойно за хиляди песни. Мъжете и жените достигнаха своите физически и психологически граници, постигайки почти свръхчовешки неща. В това EP Sabaton отдава почит на героите, чиито уникални истории резонират с групата и чиито разкази са наистина вдъхновяващи.

Третото EP от поредицата, “Stories From The Western Front“, включва песни за някои от най-завладяващите истории от един от основните театри на войната през Първата световна война. Тези истории, някои от които са невъобразими в днешно време, описват хаоса, опасността и нестабилността, с които войниците се сблъскват ежедневно, биейки се в името на своите страни.

В името на непрекъснатостта на атмосферата и оставайки верни на звука на двата албума „The Great War“ и „The War To End All Wars“, Sabaton продължават да работят с Black Lounge Studios – по-специално Jonas Kjellgren, дългогодишният продуцент на групата и звукозаписен инженер.

Трите нови EP издания ще бъдат достъпни във всички основни цифрови музикални услуги. Sabaton също така ще издадат ексклузивно ограничено издание на дигипак с всяко EP.

SabatonWeapons Of The Modern Age

  1. Father
  2. The Red Baron
  3. Dreadnought
  4. The Attack Of The Dead Men
  5. The Future Of Warfare
  6. Stormtroopers