Sevendust обявиха, че ще издадат новия си, тринадесети албум “Blood & Stone“ на 23 октомври чрез Rise Records. Записите са направени с продуцента Michael “Elvis” Baskette (Alter Bridge, Slash).

Преди месец групата представи кавър на парчето на SoundgardenThe Day I Tried to Live“ както и видеото, режисирано от Wayne Joyner. Песента също ще бъде включено в “Blood & Stone“.

Фронтменът на групата Lajon Witherspoon казва за парчето: „Soundgarden е толкова важна група за всички нас в Sevendust и тази любов към тях започна назад във времето, когато започвахме. Обсъждахме да се опитаме да направим една от техните песни и нашият продуцент Elvis [Baskette] предложи „The Day I Tried to Live“. Бих се радвал, която и песен да бяхме избрали. Когато го чух за първи път, реших, че текстовете са безвремие. Текстовете са за опит да преживеете нови неща и да промените начина, по който живеете, и ние виждаме примери за това всеки ден с това, което се случва по света. Да имаме шанс да свирим тази песен и да я издадем е толкова важно за всички нас. Благодаря ви, Chris Cornell и Soundgarden. “

Sevendust – “Blood & Stone“:

01 – “Dying To Live
02 – “Love
03 – “Blood From A Stone
04 – “Feel Like Going On
05 – “What You’ve Become
06 – “Kill Me
07 – “Nothing Left To See Here Anymore
08 – “Desperation
09 – “Criminal
10 – “Against The World
11 – “Alone
12 – “Wish You Well
13 – “The Day I Tried To Live” (Soundgarden cover)