На 21-ви април Sheryl Crow ще издаде девети студиен албум и първи през Warner Bros. – “Be Myself”. Записът вече е достъпен за предварителни поръчки. Всеки, който предварително заяви своето копие от iTunes, Amazon или от официалния ѝ уебсайт, ще получи незабавно първия сингъл “Halfway There”, в който можем да чуем китарата на Gary Clark Jr.

Видеото към “Halfway There” намигане към феновете на Monty Python.

Crow обявяви новия си албум с изпълнение в Troubadour в Западен Холивуд, където публиката чу нови песни от “Be Myself”, както и някои от любимите парчета на изпълнителката. Sheryl обяви и предстоящ турне в САЩ, което започва в началото на лятото.

За този албум Crow работи с продуцента, музикант и текстописец Jeff Trott, с когото твори през голяма част от кариерата си. Той е съавтор на много от хитовете ѝ, включително “If It Makes You Happy” и “My Favorite Mistake”.

„Исках да разбера какво накара първите ми песни да се приемат като автентични и оригинални. Така за първи път в живота си седнах и наистина се вслушах в старите си записи. Карах децата на училище, а по пътя наобратно си пусках стари неща. Това ми помогна да си припомня как се чувствах когато започвах кариерата си на артист. Целта не беше да се повтарям, а да си направя равносметка откъде съм тръгнала и къде ще ме отведе тази музика сега. Другото нещо, което прави записа специален за мен, е това, че е наистина актуален. Заради всичко, което се случи по света, и особено в Щатите миналото лято, започнах да изпитвам нуждата да пиша.”

Crow и Trott се съгласяват да включат стария си приятел Tchad Blake да събере и миксира звукозаписните сесии, въпреки че не са работили заедно от 18 години.

„И създадохме доста добри мелодии, носещи звученето на старата Sheryl Crow.”

Превърнала се в икона на американска музика, Crow има осем студийни албума, с над 35 милиона продадени копия по целия свят. Седем от тях са влизали в Топ 10, а пет са мултиплатинени. В допълнение към No. 1 хитовете „All I Wanna Do“, “Soak Up the Sun” и „The First Cut Is the Deepest“ Crow има над 40 сингъла, влезли в класациите Billboard Hot 100, Adult Top 40, Adult Contemporary , Mainstream Top 40 и Hot Country Songs, и има повече No. 1 сингли Triple A, отколкото всяка друга певица.

Be Myself  tracklist:

 1. Alone In The Dark
 2. Halfway There
 3. Long Way Back
 4. Be Myself
 5. Roller Skate
 6. Love Will Save the Day
 7. Strangers Again
 8. Rest of Me
 9. Heartbeat Away
 10. Grow Up
 11. Woo Woo