Simple Minds ще издадат концертен албум, отразяващ специално изпълнение, което помогна да отпразнуват 40-годишнината от албума им New Gold Dream.

New Gold Dream – Live From Paisley Abbey” беше записан миналата година за серията Greatest Album Live на Sky Arts. Той е заснет в абатството Пейсли от 12-ти век в родния град на групата Глазгоу, Шотландия, и ги показва да изпълняват своя аплодиран от критиката пети студиен албум, издаден през 1982 г.

Когато избираше мястото за изпълнението, фронтменът Jim Kerr казва: „Искахме да го направим някъде на местно ниво. И очевидно групата е от Глазгоу, трябва да е някъде наблизо.” Той казва, че също са искали място с „величие“, което е „просто извън нормата, защото това е специален албум за нас“. Той добавя: „И така абатството Пейсли, знаейки неговата история и познавайки външния вид на мястото, решихме, че това ще бъде нещо специално.“

New Gold Dream – Live From Paisley Abbey” ще бъде издаден на 27 октомври дигитално, на CD и като ограничено издание на винил от червен прозрачен мрамор. Вече е наличен за предварителна поръчка тук.

Simple Minds – “New Gold Dream – Live From Paisley Abbey

01 – Someone Somewhere In Summertime
02 – Colours Fly And Catherine Wheel
03 – Promised You A Miracle
04 – Big Sleep
05 – Somebody Up There Likes You
06 – New Gold Dream (81-82-83-84)
07 – Glittering Prize
08 – Hunter And The Hunted
09 – King Is White And In The Crowd