„Знаех, че имаме нещо специално, веднага щом чух Charlie да свири рифа на „Act Of Love““ – чуйте песента по-долу

Това е нов запис на една от най-ранните песни, написани от малките тогава Jim Kerr и Charlie Burchill през 1978 г. Песента никога не е записана или издадена. Композирането ѝ съвпада с първото изпълнение на групата в Satellite City в Глазгоу през 1978 г.

Говорейки за песента, Kerr каза: „През годините хората са питали: „Кога смятахте, че Simple Minds имат потенциала да успеят?“ Моят стандартен отговор винаги беше: „О, всъщност не сме мислили за това“. Но сега осъзнавам, че това не е истината. Повярвах, че имаме нещо специално, щом чух Чарли да свири рифа на „Act Of Love“.

Той добавя: „Мислех за вълнението от това, което се заехме да направим. Щяхме да репетирахме следобед в изоставена сграда в Gorbals и аз минавах покрай библиотеката Govanhill, мислейки за идеята за музата: как глас отвътре ще се появи и ще даде вдъхновение. За това беше песента първоначално. Сега поглеждам назад и размишлявам как вярата е била истинска. Когато Charlie изсвири този риф, това ме накара да мисля, че можем да го направим. От тази вяра израстна нашето отношение, езикът на тялото, цялата култура на групата.