Simple Plan споделиха новото си видео „The Antidote“, това е първо ново парче от две години.

Емоционалният сингъл бележи нова ера за рок групата, преди 20-ата годишнина от техния емблематичен дебютен албум “No Pads, No Helmets… Just Balls“. С тази песен вокалистът Pierre Bouvier, барабанистът Chuck Comeau и китаристите Sebastien Lefebvre и Jeff Stinco придават модерна нотка на своя уникален алтернативен звук.

„The Antidote“ звучи като връщане към нашия класически Simple Plan звук, но с модерен обрат“, казват от групата в прессъобщение. „То има всички елементи, които нашите фенове обичат и очакват от нашата група: голям, енергичен припев и честни и искрени текстове, които се занимават с живота и борбите, пред които всички сме изправени.

Песента е създадена по време на пандемията от Covid-19 и е свързана с необходимостта от хора в живота ви, които да ви преведат през всичко. „Написахме и записахме песента преди да удари пандемията и в много отношения тя стана още по-актуална след всичко, което се случи през последните 20 месеца“, продължават от групата. „Много хора преминават през трудни моменти сега и песента говори за това колко е важно да имаш някого или нещо, към което да се обърнеш, когато животът стане наистина труден. Това може да бъде партньор в живота, приятел, член на семейството, нещо, което обичате да правите и към което наистина сте страстни. Това всъщност няма значение и може да бъде всичко.

За много от нашите фенове и за нас това беше музиката“, казват те. „Силата и да лекува, утешава и да бъде спасителен пояс никога не е била по-голяма и по-необходима от сега. Наистина се надяваме, че тази песен ще означава много за нашите фенове и ще им помогне да се справят с трудните моменти, пред които всички сме изправени.

Предстоящото турне на Simple Plan включва следните дати:

01/27 – Moncton, NM @ Avenir Centre
01/29 – Halifax, NS @ Scotiabank Centre
02/01 – Quebec City, QC @ Videotron Centre
02/02 – Montreal, QC @ Bell Centre
02/05 – Kingston, ON @ Leon’s Centre
02/06 – Ottawa, ON @ Canadian Tire Centre
02/08 – Toronto, ON @ Scotiabank Arena
02/09 – London, ON @ Budweiser Gardens
02/11 – St. Catharines, ON @ Meridian Centre
02/14 – Winnipeg, MB @ Canada Life Centre
02/15 – Regina, SK @ Brandt Centre
02/17 – Saskatoon, SK @ SaskTel Centre
02/19 – Grande Prairie, AB @ Bonnetts Energy Centre
02/20 – Red Deer, AB @ Peavey Mart Centrium at Westerner Park
02/22 – Lethbridge, AB @ ENMAX Centre
02/23 – Edmonton, AB @ Scotiabank Saddledome
02/27 – Prince George, BC @ Sandman Centre
02/28 – Kamloops, BC @ Sandman Centre
03/02 – Penticton, BC @ South Okanagan Events Centre
03/03 – Vancouver, BC @ Rogers Arena