Новият албум на хард-рок легендите Deep Purple се казва “Whoosh!” и бе отложен с почти месец – той ще бъде издаден на 7 август от earMUSIC. Той отново е продуциран от Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Alice Cooper), както бяха и последните два – “Infinite” (2017) и “Now What?!” (2013).

Албумът ще се разпространява като лимитирано издание на CD+DVD, 2LP+DVD, Limited Box Set и дигитално. Предварителни поръчки: тук. Едва ли Purple са планирали да издадат песен с референции за края на човечеството точно по време на такава пандемия, но “Man Alive” определено идва съвсем навреме:


Uptate (11:00): Вече може да гледате и официалното видео тук:

Групата ще промотира новата си творба с кратко турне във Великобритания през октомври, заедно с Blue Öyster Cult.

Миналата есен басистът Roger Glover разкри пред Chicago Sun-Times, че той и неговите другари планират да продължат да записват нова музика. “Работим малко”, казва той. „Има няколко неща наоколо, все още не знаем какво, къде или кога, но все още не сме спрели. Има опасност, разбира се, ако сте успели, хората да искат да правите същото и да бъдете успешни отново и да продължите, но не искаме това за нас”, добавя той. “Не можеш просто да се повтаряш”.

След като издаде шест албума с Purple след 1996 г., Glover каза, че всички в групата са се ангажирали да поддържат нещата свежи. “Мисля, че имаше почти неизказано желание да продължим напред, да не се повтаряме”, обясни той. “Разбира се, играчите са едни и същи, така че стилово и звуково нещата ще бъдат подобни. Но що се отнася до писането на песни, мисля, че повечето групи не разбират песните правилно. Те говорят за изпълнение и “куки” и подобни неща, но за мен да напиша песен е много повече от това. И винаги сме се опитвали да пишем различни песни. Опасността е, разбира се, ставаш пародия на себе си, ако се опиташ да копираш себе си И така, винаги сме се опитвали да продължим и да се променяме. Това е предизвикателство. “

This image has an empty alt attribute; its file name is 88128336_1608840749265071_3899300945753800704_o.jpg

Deep Purple – “Whoosh!

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We’re All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep