Static-X ще издадат на 29 май 2020 нов албум, наречен “Project Regeneration”, включващ последните записи на фронтмена на групата Wayne Static, който почина през 2014-та.

В диска ще чуем нови песни от оригиналните членове на групата Tony Campos (бас), Ken Jay (ударни) и Koichi Fukuda (китара), както и някои специални гости.

Първоначално “Project Regeneration” трябваше да бъде издаден през пролетта 2019. Преди да бъдат открити неизползваните записи на Wayne Static, за вокалите трябваше да бъдат поканени гости – едни от най-големите имена в рок музиката.

Ето какво разказва Campos за „Hollow“: „Първоначално тази песен беше демо за албума „Start A War“, който така и не бе завършен. Вокалите звучаха страхотно, но някои композиции от този период бяха твърде експериментални. Има причина някои от тези парчета да не са включени в друг албум на Static-X и със сигурност не е заради вокалите на Wayne. Групата много се промени, но дори тогава се чувствахме сякаш се отклоняваме от онзи автентичен звук на Static-X, който ни определяше като група”.

Слушайте новото “Hollow” тук:

Update: Появи се и официално видео към парчето: