Неиздаван до момента дует на Eric Clapton и B.B. King можем да чуем в юбилейното издание на албума “Riding With the King”, който излиза на 26 юни. Може да чуете новата версия на “Rollin’ and Tumblin’” по-долу.

Eric Clapton и B.B. King за първи път се представят заедно в Ню Йорк през 1967 г. Над 30 години по-късно, през 1999 г., двамата дългогодишни приятели обединяват усилията си, за да създадат колекция от изцяло нови студийни записи на блус класики и съвременни песни. Албумът “Riding With the King”, издаден през юни 2000 г. и продаден в над 2 милиона копия в САЩ, печели наградата Grammy за най-добър съвременен блус албум.

„От всички рокенрол китаристи, никой не свири по-добре от него, а той свири блус по-добре от много от нас“, каза покойният King за Clapton в интервю за Rolling Stone от 2000 г. „Много често ми казваха: „Защо ти и Eric не правите нещо заедно?“ Накрая той намери времето и ето ни тук. … Казах му да избере всички мелодии и ако не съм съгласен, ще говорим за това – а ние не го направихме. Доверих му се напълно.”

Освен “Rollin’ and Tumblin’”, в юбилейното издание ще бъде включена и неиздаваната “Let Me Love You”.