Sons of Apollo (Mike Portnoy, Derek Sherinian, Ron “Bumblefoot” Thal, Billy Sheehan, and Jeff Scott Soto) издават своя втори студиен албум “MMXX” (произнася се 20/20).

Продуциран от The Del Fuvio Brothers (Portnoy и Sherinian), “MMXX” ще бъде издаден на 17 януари от InsideOutMusic/Sony на CD, лимитирано издание на 2 CD (с допълнителни инструментални миксове), 2 LP и в дигитален вид. Предварителните поръчки започват на 15 ноември, като поръчалите ще могат да свалят първия сингъл, “Goodbye Divinity“.

„Стилистично сме следвали същия път, като дебюта“, подчертава барабанистът Mike Portnoy. „Но чувстваме, че се е получил по-силен, просто защото се познаваме по-добре. „Psychotic Symphony“ бе първият път, когато петимата работихме заедно, така че имаше много място за експерименти. Сега можем да използваме опита си не само да запишем този албум, но и да обикаляме заедно много. И сега явно химията между нас е много по-очевидна”.

„Направихме 83 представления при последното турне“, добавя клавиристът Derek Sherinian. „И това беше толкова полезно, защото излязохме от него с по-силна връзка и това със сигурност се отразява в написаното“.

Процесът на писане започва в началото на годината, когато Portnoy, Sherinian и китаристът Ron “Bumblefoot” Thal се събират. „Тримата бяхме в домашното ми студио в Пенсилвания“, обяснява Portnoy. „И отне около три седмици, за да напишем цялата музика. Това беше много гладък процес. Последният път със сигурност е било малко странно за Bumblefoot да пише с Derek и мен, защото му бяхме непознати. Сега се познаваме по-добре и това помогна на нещата да продължат напред“.

Дали се е получило – ще разберем през януари. Засега имаме само малък тийзър:

Sons Of Apollo – “MMXX

1. Goodbye Divinity (7:16)
2. Wither To Black (4:48)
3. Asphyxiation (5:09)
4. Desolate July (6:11)
5. King Of Delusion (8:49)
6. Fall To Ascend (5:07)
7. Resurrection Day (5:51)
8. New World Today (16:38)