Stone Temple Pilots се впускат в ново звуково приключение с „Perdida“, първият в историята на групата акустичен албум. Той включва 10 дълбоко лични песни, които съчетават интроспективни текстове с неочаквани инструменти, за да изведат слушателите на емоционално музикално пътешествие.

След първия сингъл “Fare Thee Well“, села можем да чуем още една от новите песни, “Three Wishes“:

„Трябва да го изживеете, за да го напишете“, казва китаристът Dean DeLeo. “И този запис е отражение на това къде сме били наскоро”.

Басистът Robert DeLeo, че “Perdida” (на испански за “загуба”) показва как музиката им е помогнала да превъзмогнат мъката, да търсят смисъл и в крайна сметка да създадат нещо красиво от болката. “Когато преживях нещата в живота си, установих, че седенето и честният разговор с китарата ми е най-добрата терапия.”

„Записването на акустичен албум като „Perdida“ е нещо, което групата иска да прави от много години“, казва барабанистът Eric Kretz. “Участвахме в ‘MTV Unplugged’ през 1993 г. и обикновено свирим акустични мини-сетове на турне, така че когато Robert и Деан започнаха да свирят новите си песни за нас по време на турнето ни миналата година, веднага разбрахме, че ще бъдат идеални за акустичен албум”.

Написването на текстове за интроспективен албум като „Perdida“ означаваше да се разкрия като никога досега, казва певецът Jeff Gutt, който се присъедини към групата през 2017 г. „Това е емоционално честен албум и трябваше да го подходя по този начин, за да могат тези песни да резонират. трябваше да си позволя да бъда толкова уязвим да пиша текстовете, колкото Dean и Robert, докато пишеха музиката. “

За да запише “Perdida“, четворката се събра през февруари в Kretz’s Bomb Shelter Studios. Ключът към създаването на албума, обяснява Dean, беше намирането на начин да се каже повече с по-малко. “Всичко, което чуете, служи на някаква цел – от пространството в аранжиментите до различните инструменти. Добавяхме само неща, които служат на песните.”

В резултат на това инструментите в “Perdida”, са такива, които обикновено не чувате запис на STP. Има флейта (“I Didn’t Know The Time”), алт саксофон (“Years”) и достатъчно винтидж клавири, за да накара Rick Wakeman да ревнува. “Правихме подобни неща и преди – като тромпетното соло на “Adhesive” от “Tiny Music” – но никога в такъв мащаб”, казва Robert. “Работата с други музиканти в този албум беше такава радост, защото ни даде рядка възможност да чуем песните си през уши на някой друг”.

 “Perdida” ще бъде издаден на 7 февруари 2020 от Rhino/Warner.

This image has an empty alt attribute; its file name is 78715726_10157594719362906_417634390705700864_o.jpg

Stone Temple Pilots: “Perdida

01. Fare Thee Well
02. Three Wishes
03. Perdida
04. I Didn’t Know The Time
05. Years
06. She’s My Queen
07. Miles Away
08. You Found Yourself While Losing Your Heart
09. I Once Sat At Your Table
10. Sunburst

Веднага след издаването на албума, Stone Temple Pilots тръгват на турне за да го представят пред феновете. Ето известните до момента дати от “An Evening With Stone Temple Pilots”:

Feb. 05 – Vancouver, B.C. @ Commodore Ballroom
Feb. 07 – Snoqualmie, WA @ Snoqualmie Casino
Feb. 08 – Boise, ID @ Knitting Factory
Feb. 09 – Portland, OR @ Roseland Theater
Feb. 12 – San Francisco, CA @ Herbst Theatre
Feb. 13 – Beverly Hills, CA @ Saban Theater
Feb. 15 – Denver, CO @ Fillmore Auditorium
Feb. 17 – Kansas City, MO @ Uptown Theater
Feb. 19 – Milwaukee, WI @ Turner Hall Ballroom
Feb. 21 – Detroit, MI @ The Fillmore Detroit
Feb. 22 – Covington, KY @ Madison Theater
Feb. 25 – New York, NY @ Gramercy Theatre
Feb. 27 – Toronto, ON @ Danforth Music Hall
Feb. 29 – Atlantic City, NJ @ Tropicana
Mar. 01 – Boston, MA @ The Wilbur Theatre