Фронтменът на култовата американска група Godsmack Sully Erna идва отново в София тази есен за голям солов концерт, организиран от агенция „Кантус Фирмус“.

Събитието е част от мащабно европейско турне, което включва още градовете Брюксел, Амстердам, Берлин, Стокхолм, Варшава, Москва, Санкт Петербург и Лондон, а България е единствената държава от Югоизточна Европа. Родните фенове ще могат да чуят прочутия вокалист на живо заедно с цялата му група за солови проекти на 26 септември в зала Арена Армеец от 20:00 часа. Събитието ще отбележи 11-тия рожден ден на Z–Rock, рок радиото на България.

Sully Erna е един от най-големите съвременни рок артисти, който от 1995 г. е  основен вокалист и текстописец на „Грами“ номинираната група Godsmack. Той предизвика истински фурор при първото си идване в София миналата година в рамките на цикъла „Музиката на Америка“. Съли напълни два пъти зала №1 на НДК на 20-ти октомври 2016 г., като в емоционалното шоу участваха също китаристите Chris Lester и Tim Theriault. Тогава Sully даде дума, че ще дойде отново в страната ни и ще доведе цялата си солова банда. По-малко от година след паметното събитие, вокалистът изпълни обещанието си и идва с много по-мащабна продукция: ще звучат песни от соловите албуми на Sully, специални версии на любими парчета на Godsmack, както и няколко музикални изненади.

Ето музикантите, които ще участват: Sully, разбира се, ще е вокалист, а ще заеме място и зад пианото. На китара ще свири Tim Theriault, акустичната китара и бас китарата са поверени на Tye Zamora (член на Alien Ant Farm от 1996 до 2006 година), а на барабаните ще бъде David Stefanelli (Return to Zero). Кийбордист е Chris Decato, а в зала „Арена Армеец“ ще видим и дамите от оркестъра на Classic FM Radio.

От днес, 3 юли започва продажбата на билети на терен на цени 50 лв., 70 лв. и 90 лв. Билетите се продават само онлайн на ticketsbg.com и в мрежата на Eventim.