SOS Детски селища България стартира днес, 1 февруари, кампанията “Стани Великан”, която ще продължи до 28 февруари. Лице на кампанията е Свилен Ноев от Остава, който подарява песента си “Великан” на SOS Детски селища България. В записа участват и музикантите от група Остава.

Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел“, споделя Свилен.

Кампанията има две основни цели: Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика – всяка година над 2000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца – децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят.

Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като стане SOS Приятел през сайта sosbg.org/sos-priateli или като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лева. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.

Всеки, който е подкрепил кампанията, може да стане и неин посланик като добави рамка на профилната си снимка във Facebook. Така ще покаже на всички свои приятели в социалните мрежи, че не е безразличен към съдбата на децата в риск!

С вашата помощ и подкрепа всеки малчуган ще израсне голям и силен великан. Помогнете на децата в риск да имат по-добър живот и да получат шанс за пълноценно детство.